Blogokról. Neked.

10 bejegyzésfajta, amivel változatossá teheted a blogot

Időnként mindenkinek jól jön egy kis inspiráció vagy súgás, ha úgy tetszik. Néha kifogyunk az ihletből. Vagy azt vesszük észre, hogy fogynak az olvasók. Esetleg csak szeretnénk valami mással megpróbálkozni, hogy változatosabbá tegyük a blogbejegyzést. Ha mindig ugyanarról írunk, ugyanolyan formában, az még az írónak is fárasztó lehet egy idő után, hát még az olvasónak!… Tovább »

Így jelölj be forrásokat egy blogposztnál!

Újabb kérdést kaptunk a „Kérdezz bátran” dobozon keresztül: Sziasztok! A felhasznált irodalom megjelenítése a cikkhez mennyire fontos? Például írok egy cikket a szitakötőkről, amiről előtte fogalmam nem volt, de több weblapon is utánaolvasok hogy hitelesen át tudjam adni az olvasónak, amiről írni szeretnék, fontos hogy jelöljünk meg felhasznált irodalmat? Hitelesebbnek tűnik az oldal és a… Tovább »

Így alapozd meg gasztrofotóid sikerét

Előző gasztrofotós bejegyzésünkben az alapokat vettük át, most haladó tippekkel fogjuk lezárni a mini sorozatot.   Van egy csomó recepted? Szuper! Elolvastad előző írásunkat, szóval már azt is tudod milyen alap hibákat nem szabad elkövetni? Nagyszerű! De hogyan tűnj ki a tömegből? Hogyan segíthetnek a fotók abban, hogy látogatóid visszatérjenek? Most erre adunk pár ötletet…. Tovább »

Blogelemzés – Astrid blog (Én is a Vénuszról jöttem)

E heti felkérésünk, egy nagyon érdekes blog világába enged betekintést. Az Astrid blog írója kért meg bennünket az elemzésre. Eddigi tevékenységünk egyik legizgalmasabb része új blogokat megismerni. Örültünk most is a megkeresésének, hisz szeretünk új tartalommal találkozni.   A blog maga nagyon kellemes látványvilágú, és mi szívesen vetettük bele magunkat a folyamatba. Reméljük, hogy tanácsaik… Tovább »

Gasztro fotózás alapjai 12 pontban

A gasztrobloggerek világa kegyetlen, és igazságtalan!   A vizualitás, látvány nagyon fontos ebben a világban. Ezt látja az oldalra látogató először, sőt ez határozhatja meg egyáltalán ellátogat-e az oldalra. Legtöbb esetben ez alapján dönti el elkészíti-e az adott receptet, visszatér-e többet olvasni.   Egy gasztro fotó olyan, mint az aláírás.    Jó esetben annyira tipikus,… Tovább »

Kezdő bloggerek 15 leggyakoribb bakija

Mikor azt mondod, hogy blogot írsz, a legtöbb ember arra gondol, hogy ez mennyire egyszerű, és egy 5 éves is meg tudná csinálni.    Én is így láttam ezt, amíg bele nem csöppentem a blogok világába …. Csak szórakozásból kezdtem, de amint komolyabban vettem a dolgot rájöttem, hogy ez bizony sokkal összetettebb folyamat, mint ahogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!