Blogokról. Neked.

10 bejegyzésfajta, amivel változatossá teheted a blogot

Időnként mindenkinek jól jön egy kis inspiráció vagy súgás, ha úgy tetszik. Néha kifogyunk az ihletből. Vagy azt vesszük észre, hogy fogynak az olvasók. Esetleg csak szeretnénk valami mással megpróbálkozni, hogy változatosabbá tegyük a blogbejegyzést. Ha mindig ugyanarról írunk, ugyanolyan formában, az még az írónak is fárasztó lehet egy idő után, hát még az olvasónak!… Tovább »

Egyedül, vagy társbloggerrel? Hogyan vágjunk bele?

Sokak számára egyértelmű a döntés. Mikor blogot indítanak, egyedül írnak. Mások azonban társbloggerrel vágnak neki. Lehet már az elején, lehet, csupán később.   Ha egyedül blogol az ember, akkor ott van a teljes szabadság varázsa. Azt csinálsz, amit akarsz, akkor, amikor akarod. Nem tartozol senkinek sem elszámolással, csakis rajtad áll, vagy bukik blogod sikere. Sokan… Tovább »

Hogyan fejleszd az íráskészségedet, ha az angol blog mellett döntesz?

  Sok évet lehúztam ugyan az iskolapadban ülve angolórákon, de valamiért nagyon hosszú ideig volt bennem egy blokk, mielőtt könyveket kezdtem volna olvasni ezen a nyelven. Sosem jártam különórára, Nagy Britanniában, angol nyelvterületen összesen tíz napot töltöttem, amikor a Nagytesó ott dolgozott. Mindvégig csupán az állami oktatás nyújtotta lehetőségekre hagyatkoztam, és valljuk be, ez nem adott… Tovább »

6 dolog, amiben egy blog segíthet

Mint korábban írtuk, egy blog nem csak személyes napló lehet.   A blog felületeket viszonylag egyszerű kezelni, és sok különböző módon szolgálhatja érdekedet. Nem feltétlenül arra kell hajtani, hogy minél több olvasód legyen. (Bár nyilván mind azt szeretnénk, hogy minél több emberhez eljussanak írásaink.) Ez persze függ a tematikától, és a fő céltól is, de… Tovább »

A következő fontos kérdés: milyen nyelven vágjak bele?

blog-blogolas-blogolás     Be kell vallanom, sokszor előfordul, hogy nehezen tudok dönteni fontos kérdésekben. Már az egyetemen is problémát okozott, amikor ki kellett választanom, vajon nyelvészetre vagy irodalomtudományra fogok-e inkább specializálódni. Nem mintha nem vonzott volna egyik lehetőség sem – pont ellenkezőleg. Amint az egyik lehetőség mellett döntöttem, rögtön elkezdett hiányozni az elvetett másik. Bár néha még… Tovább »

A sikeres blogger 10 jellemzője. Magadra ismersz?

blog   Ha rendelkezünk alapvető számítógépes ismeretekkel, egy új blog elindítása nem jelent túl nehéz feladatot. A regisztráció és néhány beállítás után már írhatunk, szerkeszthetünk és posztolhatunk is. Amennyiben az első néhány közzététel euforikus hangulata után sem huny ki bennünk a belső motiváció és még az életmódunkba is belefér, akár évekig is kitarthatunk egy blog mellett –… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!