Blogokról. Neked.

Zsuzsi finomságai – Elemzés

Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen sokan érdeklődtetek a blogelemzések iránt. Megtisztelő a bizalom, és remek alkalmat nyújt arra, hogy jobbnál jobb blogokkal ismerkedjünk meg.

 

Mai írásunk a Zsuzsi finomságai oldalra invitál benneteket, ahol nagyszerű receptek, és hasznos tippek várják az olvasót. Amiben Zsuzsi kitűnik a többi hasonló oldal közül, az a folyamat aprólékos fotózása, amikor csak alkalma nyílik rá. Így a folyamatot vizuálisan is követhetjük, és tudni fogjuk pontosan mit is kell csinálni az adott receptnél. (Látszik, hogy alaposan elmerültünk az oldalban! :D)

De lássuk mire jutottunk az elemzés végén!

 Capture

Blog

A háttér színe nem harmonizál eléggé a fejlécképpel. Lehetne inkább fehér vagy más halvány szín. Kék vagy piros, mivel az egész oldalon ezek a színek dominálnak.

Kicsit sok a szín. Rózsaszín, piros, kék… Ha lenne mondjuk max. kettőt, akkor könnyebb lenne a szemnek.

Tetszik a mottó! Hangulatot teremt.

3

Helyes a fejléc kép, egyedi, érdekes, otthonos hangulatot áraszt, de nagyon sok helyet elfoglal.

Nagyobb betűméret kéne a menü pontoknak. Ez kicsit széthúzná, és ha nagyobb hely lenne az egyes címek között, akkor két sort szépen kitöltene. Vizuálisan rendezettebb hatást nyújt az egy soros menü, vagy ha kettő, akkor teljes sorszélességben legyen.

A “Ti készítettétek tőlem” mehetne az oldalsávba is egy szép kép widgettel. (És ez meg is oldaná a menü rendezését, hisz így már minden kiférne egy sorba.)

Más a betűtípus az egysoros leírásban, a menüben, és a címekben. Lehetne kettő, jól olvasható kiválasztva, ezzel egységesebb lenne az összhatás.

A keret zavaró, a pontozott vonal nem a legszerencsésebb választás.

Meta sor jobb lenne a cím alatt, akkor tudnánk, melyik bejegyzéshez tartozik. Ahogy lejjebb lapozunk az oldalon, ez nem egyértelmű.

Hasonló bejegyzések a bejegyzések végén lehetne több is, biztos van miből válogatni, 5 vagy 10 jobbat mutatna.

11

Oldalsáv

Kissé felesleges a látogatók számát annyira fel tenni az oldalsávban. Ez helyett lehetne a bemutatkozás, vagy a Facebook widget is. Egy blogon az első pár hely az oldalsávban a legértékesebb felület az olvasó figyelmének felkeltéséhez.

Üzenj a bloggernek és keresés mehet lejjebb is.

4 5

Jó, hogy van bemutatkozás. A logónak azonban jót tenne egy kis frissítés. (A zöldes, vagy halványabb, pasztellszínek most nagyon felkapottak gasztroblogoknál, valamint egy kis egyszerűsítés, vagy lágyítás is jó lenne.)

Jó, hogy a másolásvédelem is meg van említve a bemutatkozásnál.

Kategóriák lenyíló menüben vannak. Ez jó döntés, hisz már elég hosszú.

Szuper, hogy címkefelhő helyett alapanyagok a widget címe! Ez megkönnyíti a címkefelhő használatát az olvasó számára, így tudják, hogyan lehet a legtöbben kihozni belőle.

6

Twitter widget kerüljön feljebb, 12. Helyen van.

Facebook widget mindenképp kerüljön feljebb, 13. Helyen van, nagyon lent. Általánosságban aminek nagyon fontos lenne minél feljebb lenni egy blogon, az a Facebook, és a bemutatkozás. Ezt azért, mert így az olvasó rögtön képet tud alkotni az oldalról, és követésre van ösztönözve.

Pinterest 14. helyen– szintén mehetne feljebb. Követési lehetőségek kiemelt helyet érdemelnek.

Innen olvastok, látogatók száma, és blog RSS lehet nyugodtan az utolsó helyen az oldalsávban, ezek olyan dolgok, melyek inkább a blogger számára érdekesek, de nem elsődleges az olvasó szempontjából.

 

12

Facebook

A Basic infóba nem kell a link, hisz ott van a weboldalnál is.

Nem egyértelműen összekapcsolható a blog és a facebook oldal. Más a fejléc, a logó pedig nem prominenst a blogon. Valami színben harmonizáló, a blog lényegére mutató kép jobb lenne fejlécnek.

About szépen részletesen ki van töltve. Ez nagyszerű, hisz így maximálisan ki van használva ez a felület az olvasó érdeklődésének felkeltésére.

13

A contact us gomb egyenesen a blogra visz, nem egy contact oldalra, ahol az olvasó egyből megtalálja az elérhetőségeket. Jobb lenne, ha a blogon lenne egy „Kapcsolatfelvétel” oldal elérhetőséggel, és ide vinne a gomb.

1415

Social poll aplikáció – ha jól értelmezzük, akkor ezzel versenyeket lehet bonyolítani. De ha megnyitjuk, akkor egy nehezen olvasható leírás látszik csak a blog fejlécképén. Ez jelenleg nincs használatban, de kiemelt helyen van, a Facebook oldal tetején. Klikkelésre csábítja az olvasót, de sajnos egy használaton kívüli dolog inkább frusztrálóan hat, mint pozitívumként. Ha nincs a használatára terv, akkor nem kell ide.

A Facebook oldalt össze lehetne kötni a twiterrel és pinteresttel is.

Sok az olvasókkal folytatott kommunikáció, ami hatalmas pozitívum. Szorgalmasan klikkelnek, lájkolnak, és írnak. Látszik, hogy szeretik a blogot.

Minden nap van poszt, jó felvezetéssel, érdekes kis történetekkel, ami nagyszerű, hisz dinamikusnak, aktívnak hat az oldal. Ezzel is rajta tartva a figyelmet a blogon. Csak így tovább!

 


Egy újabb nagyszerű oldal, amit ügyesen és elkötelezettséggel vezetnek. Kösznjük a lehetőséget, sok sikert kívánunk a továbbiakban, biztosan követni fogjuk az oldal fejlődését, már a remek receptek miatt is!


 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Blogokról.Neked. Facebook oldalát! Hasznos információk, motiváció és támogatás vár.

Valamint lépj be Facebook csoportunkba is, ahol a bloggerek beszélgetnek, ötletelnek, segítenek egymásnak, tanulnak, fejlődnek, és együtt fejlesztik a blogokat!

Kattints, és csatlakozz a Facebook

 

 

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Gabriela says: (előzmény @Zsuzsi)

  Kedves Zsuzsi!

  Köszönjük szépen a részletes választ. Nagyon jól esik, hogy ennyire elmerültél a neked küldött pontokban, és hogy szántál időt egy hosszabb válaszra. Biztosak vagyunk benne, hogy ezt az olvasók is örömmel fogadták, hisz mindig érdekes és tanulságos jobban megismerni egy blogot az író szemszögéből! Köszönjük a betekintést, nagyon hasznos és tanulságos volt olvasni. Hálásak vagyunk, hogy megszólítottál minket, és további sok sikert a bloghoz! Izgatottan várjuk az új recepteket!

  Üdvözlettel,

  Gabriela és a Blogokról. Neked csapata

 2. Zsuzsi says:

  Nagyon szépen köszönöm az elemzést, végre eljutottam ide, hogy leírjam, mit hogyan változtattam. 🙂
  Blog
  -A színeket már terveztem átrendezni. Most meg is történt, maradt a kék és piros harmóniája, csak is kék és piros 🙂
  -Köszönöm szépen, ennek nagyon örülök, mivel a saját fejemből szedtem a mottót 🙂
  -A fejlécképet direkt egy nagyon jól rajzoló ismerősömmel készíttettem. Elmondtam, mit szeretnék, Ő pedig lerajzolta. Gondolkodtam már rajta, hogy túl nagy, de eddig nem volt időm foglalkozni vele. Most viszont kisebbre vettem és határozottan jobb lett. Köszönöm a „fenékenbillentést” 🙂
  -Megfogadtam a tanácsotokat, nagyobb betűméretre cseréltem és két sorossá tettem a menüket.
  -A “Ti készítettétek tőlem”-nek készítettem egy képet és már kint is van a blogon widgetként.
  -Két betűtípusra korlátoztam a blogom betűit.
  -Mikor átköltöztettem a blogom a cafeblogra, ez tetszett, azóta így volt. Most hogy átalakításra adtam a fejem, így most eltüntettem a pontozott vonalakat, van ahova nem is tettem semmit, de van ahova elválasztóként egybefüggő vonal került.
  -A meta sornál kellett egy kis idő, mire rájöttem, hogy miről is van szó 🙂 Aztán kipróbáltam és tényleg jobb alul 🙂
  – Eddig 4 volt, bár fogalmam sincs mikor állítottam 4-re, most 10 lett belőle, mert sok jó receptem van tényleg 😛
  Oldalsáv
  -Igen, ezt magam miatt tettem ilyen fentre, hogy ha megnyitom az oldalt rögtön lássam, mennyien vannak éppen a blogon. De igazatok van, teljesen felesleges felül, hiszen ez csak engem érdekel. Ment lentebb 🙂
  -Lentebb került az Üzenj a bloggernek is.
  -Ez marad, ahogy van. 🙂 Ez a blogom logója, ezt is az én elképzelésem alapján készítették, nem válok meg tőle semmi pénzért 
  -Fentebb kerültek a facebook, twitter és pinterest widgetek. 🙂
  -“Innen olvastok” egyszerűen töröltem, mert sosem néztem. Nem igazán hiszem, hogy valós képet adott volna. A többi lentre került.
  Facebook
  -A fejlécet mindig változtatom. Hol valamelyik receptem kerül, hol a hónapra utálás, mint most is. De most megint változtattam és egy montázs került ki a receptjeim fényképeiből.
  -Igen, gondoltam jó ha oda viszi rögtön. De menüben megalkottam egy kapcsolatfelvételi oldalt, most már oda irányítja a személyeket, akik rákattintanak.
  -Tudom, hogy össze lehet kötni a twitterrel és pinteresttel, de nekem jó így ahogy most van. Nem szeretnék mindent összekötni, mindennel 🙂
  -Igen, sokan vannak és nagyon aktívak, bár a facebook is lehetne segítőkészebb, mert sok posztomnál az látszik, hogy senki sem látta, holott ez tuti nem igaz 🙂
  -Próbálok aktív lenni, hiszen csak így tarthatom fent az érdeklődést.

  Köszönöm szépen az elemzést, a kedves szavakat és az instrukciókat. Ha van egy kis időtök nézzetek be hozzám, hogy lássátok milyenné alakult a blogom. 🙂
  Köszönöm még egyszer.
  Zsuzsi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!