Blogokról. Neked.

Pink Dust – Blogelemzés

Legújabb blogelemzésünk az életmódblogok világába kalauzol. A Pink Dust egy változatos témákat felölelő, ízlésesen összeállított blog. Letisztult design és tudatos beálltások jellemzik az oldalt, mely tele van érdekes tartalommal. Lássuk mit tartogatott számunkra ez a „varázslatos sütigyár”!

 

Capture

Blog

 

Jó a fejléc. Egyedi, különleges, hogy a blogleírást tartalmazza.

Jó a logó, felismerhetővé teszi bármilyen felületen.

A letisztult design jót mutat, könnyű a szemnek.

Nagyszerű, hogy a menü hossza kitölti az oldal szélességét. Esztétikailag szebb így.

A címsor meta része kissé elveszik. Lehetnének egy picit nagyobb betűvel, vagy sötétebb színnel. Amikor lejjebb megyünk a cikkek listáján, akkor pedig kicsit összezavar azzal kapcsolatban, hogy e felette lévő, vagy az alatta lévő cikkhez tartozik.

Tetszik, hogy a linkeke színe (címek, menük) szintén pink, ahogy az egér rámegy, Kellemes vizuális meglepetés. Felderít.

Ügyesen vannak használva a színek az írásokban kiemelésre.

Van hasonló bejegyzés, ez lehetne két sor is, az még jót mutat. (10 bejegyzés).

Tetszik, hogy a bemutatkozás egyben a kapcsolatfelvételre is felszólít.

3 2

Google + jó, hogy van, nem sok oldalon látni a cafeblog felületén.

Ask FM érdekes, felkelti az érdeklődést.

Instagramnak doboznak lehetne címet adni, már csak az elkülönítés miatt is.4

Kétszer van kinn az Instagram profil: egyszer egy egyszerű Instagram logóval, egyszer az intagme-n keresztül. Ez utóbbi azonban az intagme profilra visz, nem az Instagramra. Próbáljunk ki valamilyen másik szolgáltatót, például ezt: http://websta.me/tools , és akkor törölhetjük az Instagram logót.

Pinterest nagyon szép, témába vágó képekkel.

Nincs archívum, ami érdekes, hisz a legtöbb blogon van, nem lenne rossz pl. van , akit érdekelne mikor kezdett írni a blogger.

Vizuálisan nagyon szép.

 

6

Facebook

 

Fejléc, logó szuper. Nagyszerű, hogy ugyanaz van használatban, mint a blogon.

Az About page nem sok mindent árul el az oldalról, ki lehetne tölteni a hosszabb leírást is. Miért ezt a blogot kövesse az olvasó?

5

A Registration call to action gomb visszavisz a blogra, de mire lehet regisztrálni? Ha nincs konkrét oldal, amire regisztrálni tudnak az emberek, inkább használjunk másik gombot. Lehetne contact is, csak egy elérhetőség menüpontot kéne kialakítani a blogon, hogy oda irányítsa az olvasót.

Tetszik a „Taste it!” felszólítás az About oldalon és a blogon, lendületes, és magával ragadó.

Tetszik, hogy külön meg vannak említve a cafeblog kiemelések. Jót tesz az összhatásnak, hogy ilyen gyakran kikerülnek írások a blogról.

Sok a cikk, gyakran vannak új írások a blogon, ami megkönnyíti a Facebook folyamban való posztolást is. Esetleg lehetne releváns tartalmat posztolni másoktól is néha, hogy az olvasó betekintést nyerjen abba, hogy a blogger mit szeret olvasni, mi az, amit ajánl.

 


Mint ahogy a fejléc is ígéri, „itt minőséget találsz”.


 

 

Bár könnyű dolgunk volt, hisz nem sok mindent csinálnánk máshogy a bloggal kapcsolatban, azért reméljünk tudtunk hasznos információval szolgálni a jövőre nézve.

Mint mindig, sok sikert a továbbiakhoz, figyelni fogjuk az oldal fejlődését!

 

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a Blogokról.Neked. Facebook oldalt. Hasznos információk, motiváció és támogatás vár.

Valamint lépj be Facebook csoportunkba is, ahol a bloggerek beszélgetnek, ötletelnek, segítenek egymásnak, tanulnak, fejlődnek, és együtt fejlesztik a blogokat!

Kattints-és-csatlakozz-a-Facebook-600x20011

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pink Dust says:

    Köszönöm az elemzést! Jó pár dolgon javítottam, változtattam azóta, folyamatosan igyekszem fejleszteni a blogot. Ebben a ti tippjeitek is sokat segítettek (segítenek). Köszi! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!