Blogokról. Neked.

Blogelemzés – Serpenyővirtuóz

Ismét a gasztroblogok világában kalandozunk. Ezúttal a frappáns, Serpenyővirtuóz névre hallgató oldal bloggere kért fel bennünket egy kis elemzésre.

 

A blog egy nagyon változatos, közvetlen hangnemű receptgyűjtemény. A receptek lényegre törően vannak megfogalmazva és idényre szabottak. Ez az első olyan általunk megvizsgált gasztroblog, ami nem a cafeblog felületén működik, és ez új, izgalmas kihívást jelentett.

Íme az eredmény:

Blog

 

Tetszik a logó. És jó, hogy egyáltalán van logó, mert ez még mindig nem adott sok oldalnál, pedig pl. gasztro körökben a felismerhetőség mindenképp előny.

Capture

A fejléc egy kis átgondolást igényelne. Lehet kép + logó, vagy kép + név, de ahogy most van, az kicsit sok a szemnek. Ugyanaz van rajta háromszor. Ha kiírás is van és logó is, akkor pedig jó lenne, ha ugyanaz a betűtípus lenne.

A szöveg könnyen olvasható, de ügyelni kell, hogy a cím nagyobb legyen, mint a tartalom. A címsor általában 22 px – 24 px között kellene, hogy legyen.

8

Nem feltétlenül kéne fekete háttér a dátumnak. Kicsit zavaró a szemnek a fekete és a kék kombinációja, másrészről pedig ez túl nagy hangsúlyt helyez a keletkezés dátumára. A cím legyen a legfontosabb, ennek kell leginkább húzni a szemet, nem annak, mikor íródott.

A blognak előnyére válna egy jól kidolgozott menü, úgy könnyebben lehetne navigálni.

– Sorkizártan rendezettebbnek tűnnek a receptek, de a hozzávalók listája jobban érvényesül külön sorokban, mint egy mondatban. Nem szerencsés, hogy a sorkizárt és középre igazított szövegek váltogatják egymást. Egységesebb összhatást biztosítana, ha csak az egyik lenne használva.

 

Oldalsáv

 

Jó lenne, ha lenne kategória is. Ezt csupán azért, hogy ami nem fér ki a menübe, vagy kisebb receptcsokor, itt is könnyen megtalálható lenne.

Egy címkefelhő is jót mutatna, hisz tekinthetjük úgy is, hogy a menüpontok és kategóriák a tartalom, a címke pedig a hozzávalók listája. Ezzel még inkább az olvasónak kedvezünk.

Jó, hogy van Instagram, de látványosabb lenne, ha olyan felbontásban lenne, mint az applikáción. 3 oszlop. Jelenleg kicsinek tűnnek a képek.

92

Facebook, Google szuperül kiemelve, nagyon jó.

Blogarchívum – Jó, de nem helyettesíti a menüt.

Mit takar pontosan a top 10? A legolvasottabb bejegyzések? Vagy esetleg az, amihez a legtöbb komment érkezett? Jó lenne ezt tisztázni.

Footer

3

Kissé légüres. Jobb lenne kitölteni, vagy kivenni belőle mindent, hisz jelenleg kicsit mintha a levegőben lógnának az egyéb oldalakra irányító logók. Menjenek inkább az oldalsávba, hisz az úgyis kiürül, mire az oldal végére görgetünk. Legyen az kitöltve, és ha már oda nem férnek dolgok, akkor kerüljenek a footer-be. Így nem lesz kihasználatlan tér az elsődleges felületen.

Feliratkozás szintén mehetne az oldalsávba. Itt elveszik.

 

Facebook

 

Jó, hogy a logó ugyanaz, mint a blogon. Könnyen asszociálhatóvá teszi.

5

Kicsit többet is el lehetne árulni a blogról, és arról, milyen indíttatásból indult, milyen receptekre lehet számítani. Ez közelebb hozná az olvasókat.

6

Jó lenne rendszeresebben posztolni. Lehet időzíteni olyan cikkeket, melyek érdekesek lehetnek az olvasóknak, egyéb receptek, konyhaművészettel kapcsolatos dolgok. Ezzel akkor is hasznos információ kerülne az oldalra, ha a blogon éppen nincs friss tartalom.

Call to action: ezt a jövőben lehet pl. a verseny népszerűsítésére is használni.

7

Összességében a blog nagyon jól át van gondolva. Most, hogy elérte az egy évet, kisebb alakuláson, érésen esik át, de ez teljesen természetes. Megvolt az első nyereményjáték, nagy sikerrel, és egyre tudatosabban íródnak a bejegyzések. Ami igazán nagyszerű a bloggerben az az, hogy közösségi médiában az Instagramot is kihasználja a blog közönségének építésére. Bár ezt a részt a blogelemzés nem takarja, de a Serpenyővirtuóz hastag bizony él és virul az Instagramon is.


Reméljük elemzésünk segít a blog további fejlődésében, mi biztosak vagyunk benne, hogy nagy jövő előtt áll az oldal.


 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Blogokról.Neked. Facebook oldalt. Hasznos információk, motiváció és támogatás vár.

Valamint lépj be Facebook csoportunkba is, ahol a bloggerek beszélgetnek, ötletelnek, segítenek egymásnak, tanulnak, fejlődnek, és együtt fejlesztik a blogokat!

Kattints-és-csatlakozz-a-Facebook-600x2001

Címkék:

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!