Blogokról. Neked.

6 dolog, amiben egy blog segíthet

Mint korábban írtuk, egy blog nem csak személyes napló lehet.

 

A blog felületeket viszonylag egyszerű kezelni, és sok különböző módon szolgálhatja érdekedet. Nem feltétlenül arra kell hajtani, hogy minél több olvasód legyen. (Bár nyilván mind azt szeretnénk, hogy minél több emberhez eljussanak írásaink.) Ez persze függ a tematikától, és a fő céltól is, de a minőségi, jól megirt blogok sokkal több mindenben segíthetnek, mint azt elsőre gondolnád. Most adunk pár ötletet, hogy minél jobban ki tudd használni a blogolás adta lehetőségeket.

Íme a teljesség igénye nélkül:

 

CV / életrajz

 

Manapság teljesen természetes, ha valaki online felületet is feltüntet az életrajzán. Ha szakterületedbe vág amiről blogolsz, és integritással teszed, akkor nagyon nagy hasznodra válhat, ha feltünteted bogodat az életrajzodban.

Nyilván, ezt csak akkor tedd, ha rád nézve semmilyen kompromittáló anyagot nem tartalmaz. Most nem magánéletei dolgokra gondolok, hanem pl. arra, ha egy volt munkaadót szidalmazol benne, vagy azt ecseteled miért nem volt jó ott dolgozni, esetleg munkahelyi titkokat osztasz meg. Ezt egyébként sem kéne, de ha új munkát keresel, akkor inkább ne adj lehetőséget a munkaadódnak arra, hogy beléd vetett bizalmát még az esetleges kezdés előtt megkérdőjelezze.

 man-person-taking-photo-photographer-medium

 

Portfólió kiegészítés

 

Bizonyos szakmákban, hivatásokban kifejezetten jót mutat, ha van online portfóliód. Nyilván ha grafikus vagy, akkor nem cipelheted magaddal az összes munkádat. Ezeket összegyűjtheted egy weboldalon, vagy blogon. Ha építész vagy, és terveidet akarod bemutatni, megint csak érdemes egy online felületet kialakítani. Fotósoknak, újságíróknak szinte kötelező. De pl. szakácsoknak, cukrászoknak is csak javára válhat.

Tulajdonképpen mindenféle szolgáltató hivatkozhat oldalára, mikor munkát keres. Kőműves is? Hát hogyne! Magam is ismerek olyat, aki munkáit rendszeresen fotózza, és közzéteszi, és ezzel bizony jobban megy a bolt. Nyilván egy Facebook oldal is megteszi, vagy egy sima weboldal, de ha van hozzá kedved, a rendszeres blog bejegyzések lendületessé tehetik ezeket a tereket is. Hisz a bloggal betekintést engedhetsz a kreatív folyamat hátterébe is.

 

Online üzleti támogatás

 

Van egy üzleted, éttermed, kávézód, irodád? Nagyszerű. Ha vezetsz mellé blogot, ahol betekintést engedsz az üzleti etikádba, alakuló projektekbe, sikerekbe vagy szolgáltatásokba, melyeket eddig nyújtottál, akkor már egy lépéssel többet tettél a látogatóiddal való kapcsolat építésére. Mindezt persze megteheted Facebook-on is, de a blog előnye az, hogy saját szád íze szerint alakíthatod nem csak az üzenetet, de a felület esztétikumát is. Ezzel is erősítve a márkát, amit építesz.

 

Weboldal forgalmának növelése

 

Van egy oldalad, de nem tudod mivel tedd dinamikusabbá? Ha csatolsz hozzá egy blogot, akkor folyamatos látogató mennyiséget vihetsz a már meglévő weboldaladra. Például blogolhatsz az üzlet mindennapjairól, de az árak, és szolgáltatások továbbra is maradhatnak a weboldalon. Egy kattintással mindenki a megfelelő helyen van. A mai vásárló értékeli az őszinteséget és a betekintést.

 black-and-white-city-man-people-medium

 

Marketing/PR eszköz

 

Készülsz valamire? Egy blog nagyszerű lehetőség arra, hogy fokozatosan, minél több dolgot árulj el, ezzel növelve a várakozást, és a bekapcsolódást.

 

Motiváció

 

Ha például van egy csoport, akit biztatni kell, vagy egy ügy, amire fel kell készíteni az embereket, ez tökéletes lehet. Közösségi médiával összekapcsolva folyamatosan tarthatod bennük a lelket, motiválhatod őket, megoszthatsz sikersztorikat, növelheted a közösségi szellemet.


Tehát rugaszkodj el a hagyományos blog korlátaitól, ha szabadon engeded a fantáziád, rájössz, hogy a blog egy nagyszerű eszköz, melyet rengeteg helyzetben használhatsz hatékonyan. Csupán egy kis kreativitás, kitartás, és motiváció kell hozzá.


 

Mint mondtam, a fenti lista a teljesség igénye nélkül készült, csupán ötletadásnak. Ha úgy érzed valami kimaradt, láttad valahol, vagy személyes tapasztalatod van ezzel kapcsolatban, kérlek oszd meg velünk, hogy mi is tanulhassunk belőle!

 

Írta: Andi

 

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a Blogokról.Neked. Facebook oldalt. Hasznos információk, motiváció és támogatás vár.

Valamint lépj be Facebook csoportunkba is, ahol a bloggerek beszélgetnek, ötletelnek, segítenek egymásnak, tanulnak, fejlődnek, és együtt fejlesztik a blogokat!

Kattints-és-csatlakozz-a-Facebook-600x2001

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!