Blogokról. Neked.

Blogelemzés – Írástól lélekig

Legújabb blogelemzésünk a grafológia világába kalauzol bennünket az Írástól lélekig blogon keresztül. Még mielőtt valaki a fejét fogná, le kell rombolni egy-két tévhitet ezzel kapcsolatban. A grafológia ugyanis nem hókuszpókusz!

 

De maga a blogger jobban leírja ezt:

„A grafológia egy emberismereti szakma, humán jellegű tudomány, melynek alapja a mérés, megfigyelés, összehasonlítás; a sztenderdtől való eltérés vizsgálata. Alaptézise, hogy az írás folyamatát az agy vezérli. (Ilyen módon a pszichológia segédtudománya, a pszichológusképzésben az egyetemi tananyagban szerepel is a grafológia, mint egy személyiségkép-készítési módszer.) Nincs köze a spiritualitáshoz.” (10+1 tévhit a grafológiáról)

Ha ezt letudtuk, reméljük, kedvet kaptál egy kis grafológiai kalandozáshoz, azon belül pedig lássuk az elemzést:

Blog

 

Capture

A cím és a fejléc nagyon sok helyet foglal el. Ez a vizualitásra épülő blogoknál jobban bejön (receptek, fotók, utazás), itt, mivel a szövegen van a hangsúly, jobb lenne, ha nem foglalná el az egész oldalt. A cím lehetne a képen, ezzel helyet spórolva.

Szép a kalligrafikus írás, de az oldalsávban ez nem a legelőnyösebb. A címek, a leírás és a címkefelhő nagyon nehezen olvashatók.

 

Előnyös lenne, ha lenne menü a könnyebb navigálhatóságért. És jó lenne, ha ez rögtön látszódna is az oldalon belépéskor, tehát kéne neki egy kis helyet spórolni a fejlécből.

A kategóriákat csoportosítani kéne annak érdekében, hogy lényegre törő menüt lehessen kialakítani.

Van javaslat hasonló bejegyzésekre a cikkek végén, ami nagyon jó, de talán jobb lenne képeket is kitenni (be kell állítani kiemelt képet). A képek több kattintást generálnak.

4

A menüben létre lehetne hozni egy “Elérhetőség” menüpontot. – ezt össze lehetne kapcsolni a Facebook “call to action” gombjával.

A szöveg szépen van tagolva, bekezdésekre bontva. Könnyíti az olvashatóságot. Ezt tovább lehetne fokozni kiemelések használatával.

Oldalsáv

 

Jó ötlet bónuszokkal reklámozni a Facebook oldalt. “Nemcsak, hogy nem maradsz le semmiről, ha követsz, de plusz dolgokat is látni fogsz!” (szabad értelmezésben) Nagyon jó!

23

Ki lehetne emelni bejegyzéseket, melyek nagyobb jelentőséggel bírnak. Ez jól működik más blogoknál. Egy képpel vonzóvá lehet őket tenni. Ezzel is érdekesebb lenne az oldalsáv. (Legnépszerűbb, leghasznosabb, blogger számára legkedvesebb)

Kicsit elveszik a kapcsolatfelvételt és szolgáltatást ajánló ablak. Ez lehet a betű miatt, de az is lehet, hogy csak egy rövidebb, lényegre törő címet kéne neki adni, majd pedig alatta bővíteni a leírást.

Facebook oldal

 

Jó, hogy a fejléc ugyanolyan, mint a blogon. Könnyen összekapcsolható a kettő.

5

Személyes kép, emberivé teszi az oldalt az olvasó száméra.

About szépen részletesen ki van töltve. Ez mindig jó, hisz remek alkalom arra, hogy jobban megismerje az olvasó az oldalt, és felkeltse kíváncsiságát.

7

Az extra képek szépen felvezetik és összekapcsolják az írásokat.

Nagyon tetszik a Facebook oldal. Egyetlen kikötés: a call to action ne csak a blogra irányítson, hanem egy oldalra, ahol egyből látszik az elérhetőség.

Arányban vannak a saját és más cikkek. Ezzel érdekessé, gazdagabbá válik az oldal és tartalom. Nagyszerű, csak így tovább!

 

Nagyon tetszik a blog, hisz az mellett, hogy érdekes írásokkal van tele, szolgáltatás is kötve van az oldalhoz, tehát személyesen is tud neked segíteni, ha arra lenne szükséged. Ez egy tökéletes példája annak, amikor a blog az életmódváltást támogatja. Hisz Anna többek között profi szinten foglalkozik íráselemzéssel, és abban, hogy minél több emberhez eljusson, a blog is segíti.


Nagyszerű ötlet, nagyszerűen kivitelezve!

 


 

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Blogokról.Neked. Facebook oldalt. Hasznos információk, motiváció és támogatás vár.

Valamint lépj be Facebook csoportunkba is, ahol a bloggerek beszélgetnek, ötletelnek, segítenek egymásnak, tanulnak, fejlődnek, és együtt fejlesztik a blogokat!

Kattints-és-csatlakozz-a-Facebook-600x2001

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!