Blogokról. Neked.

10 sokatmondó adat. Mit árul el rólunk a bloggerstatisztika?

blog

 

1. A legtöbb blogger angolul ír, a blogok mintegy 66 %-a olvasható ezen a nyelven. Az angol anyanyelvűek mellett azok közül is sokan választják az angolt, akik csak második vagy harmadik nyelvként beszélik. Az angolt a spanyol nyelv követi 8.6 %-kal, azután pedig a portugál 6.5 %-kal. 

 

 

blog

 

2. Míg a számítógép- és internethasználók átlagéletkora lassan, de biztosan kúszik felfelé, a blogot írók legnagyobb része továbbra is a fiatal felnőttek korosztályába tartozik. Az  átlagéletkor férfiak esetében 26, nők esetében mindössze 23 év.

 

 

blog

 

3. A legsikeresebb blogok azok, amelyek olyan témát járnak körül, amihez a szerzőt személyes kötődés fűzi, így nincs híján sem az ismeretanyagnak, sem a motivációnak. Pont ezért tanulságos dolog egy pillantást vetni arra, hogy vajon melyek a bloggerek legkedveltebb témái. Míg nem túl meglepő módon legtöbben divattal kapcsolatos témákkal foglalkoznak, a szívem csücske művészetek sajnos mindössze négy százalék érdeklődését keltették fel.

 

Íme, néhány részletes adat:

divat – 22%,

szépségápolás – 17%,

család és gyermeknevelés – 14%,

hogyan spórolj, pénzkereseti lehetőségek – 11%,

gasztronómia – 9%,

művészetek – 4%,

kézműveskedés (DIY – Do It Yourself / Csináld magad!) – 7%,

film- és zenekritika – 3%.

 

 

blog

 

4. A hobbiszintű, tehát nem pénzszerzés céljából vagy munkahelyi kötelességként indított virtuális naplók átlagos élettartama 2 év és 8 hónap.

 

 

blog

 

5. Naponta átlagosan 18 alkalommal kerül rá sor, hogy a blog követői, olvasói közül valaki aktívan kapcsolatba lépjen a szerzővel, tehát e-mailt írjon vagy kommentárt fűzzön egy bejegyzéshez. 

 

 

blog

 

6. A blog vezetése átlagosan heti 8.5 óra munkát igényel. Ebbe természetesen beletartoznak a szórakozásból íródott, magánjellegű naplók vezetése is. Egy anyagi hasznot is termelő, professzionális blog karbantartása ennél általában sokkal több munkát igényel. 

 

 

blog

 

7. Gyakran kapom azt a kérdést, hogy mikor van időm arra, hogy a blogjaimat vezessem. Mivel szabadúszó vagyok, számomra ez szerencsére nem jelent különösen bonyolult zsonglőrködést az időbeosztásommal. (Ami azt jelenti, hogy bármikor – reggel, délben, este, éjszaka és hétvégén :D)

Egyébként így oszlik meg, hogy mikor foglalkozunk a blogjainkkal. (Van, aki naponta többször is, ezért több időpont is megjelölhető volt a felmérés során.)

50.4% standard munkaidőben,

48.1% éjjel,

39.9% hétvégente,

36.7% korán reggel,

31.7% munkaidő után.

 

 

blog

 

8. Van, akit a blog témája a műhelyéhez, konyhájához köti ugyan elsősorban, de maga a cikk megírása és a fotók beillesztése nem kell, hogy feltétlenül ugyanazon a helyen folyjon. Sőt, sokszor egyenesen kellemes a változatosság kedvéért kimozdulni a négy fal közül, és a feltöltött laptoppal egy árnyékos fa alá húzódni, vagy egy hangulatos kávézóban szürcsölni közben a jó erős feketét.

Az alábbiak a legközkedveltebb helyek blogoláshoz (egy blogger több lehetőséget is megjelölhetett a felmérés során):

32.4% munkahelyen,

81.4% otthon,

19.1% kávézóban,

4.3% co-working space,

7.2% egyéb.

 

 

blog

 

9. Ha azt szeretnénk, hogy blogunk a szűk baráti körön és a családon kívülre is eljusson, akkor az íráson kívül még nagyon sok tényezőre kell odafigyelnünk. Az egyik fontos tennivaló, hogy tudatosan figyelemmel kövessük, hogyan alakul az oldal látogatottsága. 

A bloggerek között így alakul azoknak az aránya, akik figyelemmel kísérik ezt a fontos adatot:

26.9% mindig,

23.7% általában,

27.4% alkalmanként,

15.8% ritkán,

6.2% nem is méri.

 

 

blog

 

10. Míg vannak, akik tényleg pusztán szórakozásból kezdenek el blogolni, nem ritkán azért ott motoszkál az a gondolat, hogy jó lenne, ha ez a szórakoztató, de időigényes hobbi némi jövedelmet is hozna. A bloggerek 14 %-ának sikerül is ezt elérnie. Vannak, akik csupán néhány centtel járulnak hozzá ilyen módon a családi költségvetéshez, de rengeteg olyan sikersztorival is találkozunk, amikor az alkotás, írás átlag feletti keresetet biztosít a szerzőnek.

 

Kellemes hétvégét kívánok a Blogokról.Neked. csapata nevében:
Erika

 

Forrás: itt, itt, itt és itt.


 

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a Blogokról.Neked. Facebook oldalt. Hasznos információk, motiváció és támogatás vár.

Valamint lépj be Facebook csoportunkba is, ahol a bloggerek beszélgetnek, ötletelnek, segítenek egymásnak, tanulnak, fejlődnek, és együtt fejlesztik a blogokat!

Kattints, és csatlakozz a Facebook

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!